5. Creștere economică – Salariu mediu de 1400 de euro pentru bucureșteni!

Actuala conducere a Primăriei Capitalei a avut ambiții mici pentru primul oraș al României. Nu a existat în ultimii patru ani un interes real pentru a dezvolta economia modernă în București, pentru un parteneriat cu asociațiile de afaceri și camerele de comerț în sensul atragerii de investiții private sau pentru parteneriate cu alte instituții și autorități publice în atragerea de fonduri europene.

Cu ajutorul unei forțe de muncă tinere, bine pregătite și dinamice, Bucureștiul poate absorbi bani și tehnologii care să genereze noi locuri de muncă, mai bine plătite și să facă din capitala României un reper în economia cunoașterii.

Concepția care stă la baza Noului București al economiei moderne este cea a „municipalității antreprenoriale”. O astfel de administrație locală creează valoare economică pentru bucureșteni și oferă avantaje competitive pentru București în raport cu celelalte capitale est-europene și cu alte orașe importante din țară și regiune.

Pentru realizarea acestor obiective și în scopul dezvoltării Primăriei Capitalei ca municipalitate antreprenorială, îmi propun:

✔ Achiziții predictibile ale primăriilor din București și ale instituțiilor subordonate pentru dezvoltarea unei piețe locale.

✔ Reducerea drastică a timpului de interacțiune a societăților, ca și a cetățenilor, cu administrația publică.

✔ Crearea, la nivelul Primăriei Capitalei, a unui dialog între reprezentanții mediului de afaceri și reprezentanții sistemului de educație, astfel încât competențele dobândite să corespundă cu solicitările de pe piața muncii.

✔ Realizarea de investiții ale primăriei în crearea de spații și facilități pe care companiile (în special start-up-urile) să le poată închiria la prețuri avantajoase.

✔ Dezvoltarea unei scheme de finanțare public-privată (împreună cu consultanță de afaceri), care să ofere soluții pentru antreprenorii ingenioși aflați la început de drum, susținând crearea unei culturi antreprenoriale în rândurile tinerilor care locuiesc în București sau vor să se mute în București.

✔ Susținerea creării unui cartier al inovației de-a lungul Dâmboviței (în colaborare cu mediul de afaceri și mediul universitar), ca pilon de bază al proiectului „Dâmbovița – axa creativă a Bucureștiului”.

✔ Impulsionarea dezvoltării zonelor de sud și est ale Bucureștiului prin crearea cererii de locuri de muncă și servicii-suport în cartiere precum Rahova, Ferentari, Pantelimon sau Titan

✔ Dezvoltarea industriei MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) prin atragerea de proiecte de infrastructură – centre de conferințe și târguri, complexe de business (în corelare cu dezvoltarea infrastructurii de transport).

✔ Creșterea ratingului Bucureștiului în circuitul internațional al organizatorilor de evenimente de amploare – concerte, festivaluri, târguri (în corelare cu dezvoltarea infrastructurii de transport).

✔ Relocarea, pe termen mediu, a cel puțin unei instituții europene în Capitala României.

✔ Crearea unui grup consultativ format din reprezentanți ai Primării Generale, primăriilor de sector, asociațiilor de business și Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care să ajute la valorificarea oportunităților de afaceri în Capitală și să susțină simplificarea relației dintre municipalitate și antreprenori.

 

Cuprins:

1. Ce înseamnă Noul București
Un oraș în care oamenii respiră mai bine, se mișcă mai bine, câștigă mai bine!

2. O guvernare de dreapta pentru Capitala României
Punem cetățeanul pe primul loc!

3. Mobilitate urbană
Din cartier în centru în maxim 25 de minute!

4. Respect pentru mediu
Creștem speranța de viață a bucureștenilor!

5. Creștere economică
Salariu mediu de 1400 de euro pentru bucureșteni!

6. Termoficare
De la faliment la încălzire eficientă!

7. Siguranța în primul rând
Un oraș protejat de riscuri!

8. Educație și performanță
Învățăm să fim mai buni!

9. Bucureștiul sănătos
Fără risipă sau jumătăți de măsură!

10. Capitala șanselor egale
Un oraș pentru oameni, un oraș pentru toți!

11. Cultură și solidaritate
Capitală Europeană a Culturii zi de zi!

12. Urbanism
O temelie solidă pentru Noul București!

13. Un oraș civilizat cu animalele

***

Pentru Noul București, fiecare vot e crucial. Fiindcă pe 27 septembrie, la alegerile locale, avem un singur tur și o singură șansă.

Dacă sunteți susținători ai PNL sau ai USR PLUS – sau dacă v-ați săturat de administrația Firea-PSD – veniți la vot pentru a da Bucureștiului un primar de dreapta și o majoritate de dreapta, PNL și USR PLUS.

Împreună votăm pentru schimbare, împreună construim Noul București!

Alături de dumneavoastră, Nicușor Dan

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.