7. Siguranța în primul rând – Un oraș protejat de riscuri!

Bucureștiul e un oraș cu clanuri mafiote active, un oraș în care femeile sunt în continuare victime ale violenței domestice, iar elevii victime ale violenței în școli, în care au loc prea multe accidente rutiere și în care, în urmă cu câțiva ani, s-a produs un incendiu devastator, cu zeci de decese, care a zguduit întreaga societate românească (Cazul Colectiv).

Și, pe lângă toate acestea, Capitala României trăiește cu teama unui cutremur ce s-ar putea dovedi devastator pentru un număr important de locuitori și de clădiri.

Sunt patru lucruri importante pe care ne vom concentra pentru a face din București un oraș mai sigur pentru locuitorii săi:

✔ Combaterea infracționalității

✔ Combaterea violenței domestice

✔ Consolidarea anti-seismică

✔ Managementul eficient al riscului la nivelul administrației publice locale

Combaterea infracționalității

 • Vom realiza transparentizarea activității și profesionalizarea Poliției Locale prin programe de formare și proiecte-pilot dezvoltate alături de omologi europeni. Poliția Locală va fi transformată dintr-o structură cu responsabilități imprecise, aflată la cheremul primarului general și al primarilor de sectoare (care o folosesc inclusiv împotriva adversarilor politici) într-o instituție care va contribui în mod real la combaterea infracționalității, ajutând Poliția Capitalei în misiunile ei.
 • Vom susține crearea unei structuri operative care să coreleze activitatea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București cu activitatea Poliției Locale și a structurilor naționale de specialitate
 • Vom implementa un sistem digital centralizat de monitorizare și alerte cetățenești pentru zonele expuse infracționalității, care să permită supraveghere sporită și intervenții polițienești rapide
 • Pe modelul Direcției pentru Centrul Istoric, vom crea în Poliția Locală a Municipiului București o Direcție pentru Zonele Limitrofe, care va monitoriza zonele cu risc infracțional sporit din cartierele Capitalei.

Combaterea violenței domestice

 • Până în anul 2024 vom respecta în Capitală recomandarea Grupului de Lucru pentru Combaterea Violenței Asupra Femeilor din cadrul Consiliului Europei de a avea cel puțin un loc în adăposturi pentru femei la fiecare 10.000 de locuitori, cel puțin un centru de criză pentru victimele violului la 200.000 de femei și cel puțin un centru de consiliere pentru femei la fiecare 50.000 de femei.
 • Vom realiza campanii de informare și conștientizare privind violența domestică și soluțiile posibile pentru victimele sau potențialele victime ale agresiunilor domestice.

Consolidarea anti-seismică

 • Vom termina, cu fonduri ale Primăriei, expertizarea din punct de vedere seismic a clădirilor vechi, expertizare întreruptă la nivelul anilor 2000.
 • Vom termina proiectarea consolidării clădirilor vechi, cu fonduri de la Primărie.
 • Vom începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic, dintre cele indentificate în urma proceselor de expertiză.
 • Vom investi suplimentar la nivelul Capitalei în Programul Național de Pregătire și Voluntariat la Seism, precum și în Programul Bucureștiul Pregătit.

Managementul riscului la nivelul administrației publice locale

 • Vom realiza un Plan Integrat de Dezastru, bazat pe punerea în comun a tuturor instituțiilor și resurselor utile în caz de dezastru (precum cutremure, incendii, fenomene meteo extreme, poluare pe scară largă, avarii majore la rețelele de gaze, electricitate, apă, etc.).
 • Vom asigura capacități sporite ale Primăriei Generale pentru prevenire, pregătire, răspuns rapid, evaluare post-eveniment și refacere în raport cu potențialele riscuri la nivelul municipiului.

Cuprins:

1. Ce înseamnă Noul București
Un oraș în care oamenii respiră mai bine, se mișcă mai bine, câștigă mai bine!

2. O guvernare de dreapta pentru Capitala României
Punem cetățeanul pe primul loc!

3. Mobilitate urbană
Din cartier în centru în maxim 25 de minute!

4. Respect pentru mediu
Creștem speranța de viață a bucureștenilor!

5. Creștere economică
Salariu mediu de 1400 de euro pentru bucureșteni!

6. Termoficare
De la faliment la încălzire eficientă!

7. Siguranța în primul rând
Un oraș protejat de riscuri!

8. Educație și performanță
Învățăm să fim mai buni!

9. Bucureștiul sănătos
Fără risipă sau jumătăți de măsură!

10. Capitala șanselor egale
Un oraș pentru oameni, un oraș pentru toți!

11. Cultură și solidaritate
Capitală Europeană a Culturii zi de zi!

12. Urbanism
O temelie solidă pentru Noul București!

13. Un oraș civilizat cu animalele

***

Pentru Noul București, fiecare vot e crucial. Fiindcă pe 27 septembrie, la alegerile locale, avem un singur tur și o singură șansă.

Dacă sunteți susținători ai PNL sau ai USR PLUS – sau dacă v-ați săturat de administrația Firea-PSD – veniți la vot pentru a da Bucureștiului un primar de dreapta și o majoritate de dreapta, PNL și USR PLUS.

Împreună votăm pentru schimbare, împreună construim Noul București!

Alături de dumneavoastră, Nicușor Dan

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.