8. Educație și performanță – Învățăm să fim mai buni!

Ca matematician de profesie, fondator de școală privată în București și om pasionat de educație, susțin o implicare activă a Primăriei Capitalei în sistemul de învățământ.

Azi, această implicare este redusă, iar promisiunile făcute de actuala conducere a municipalității n-au fost onorate. Incapacitatea de a construi măcar o grădiniță sau creșă în ultimii patru ani de zile (din cele 20 promise) e un eșec grav, care menține deficitul de 25% de locuri în grădinițe și cel chiar mai mare din creșe.

Bucureștiul s-a extins în ultimele decenii, au apărut cartiere noi, dar infrastructura educațională a rămas în urmă. Este deci timpul pentru o asumare serioasă a responsabilităților în zona educației de către administrația locală.

Iată ce voi face ca primar general pentru domeniul educației:

✔ Vom construi sau amenaja, în colaborare cu primăriile de sector, cel puțin 30 de creșe și grădinițe.

✔ Vom demara, în colaborare cu Guvernul României, construcția de școli în București și vom susține proiecte de extindere a școlilor existente, conform necesităților.

✔ Vom organiza noi programe after-school (școală după școală) în școlile bucureștene, cu obiectivul ca la finalul mandatului să existe un astfel de program în cel puțin 150 de școli din Capitală.

✔ Vom sprijini de asemenea creșterea calității actului educațional prin programe speciale, în colaborare cu primăriile de sector, care să formeze profesorii și să stimuleze performanța lor la clasă.

✔ În condițiile în care deficitul de locuri în grădinițe va continua să existe o perioadă de timp chiar și în condițiile unei implicări mult sporite a administrației locale în rezolvarea acestei probleme, vom susține familiile care doresc să folosească învățământul preșcolar privat prin acordarea de bonuri valorice pentru grădiniță.

✔ Vom susține o colaborare mult mai puternică între sistemul de învățământ și mediul de afaceri, prin crearea de școli profesionale conform cerințelor de pe piața muncii (în domenii precum mecanică, HORECA, construcții).

✔ Vom susține universitățile din București pentru a progresa în clasamentele internaționale ale universităților, astfel încât să atragă studenți mai mulți și mai valoroși din țară și din străinătate.

✔ Vom iniția proiecte de cercetare ale Primăriei Generale împreună cu facultățile din Capitală, astfel încât să găsim noi soluții pentru problemele legate de trafic, urbanism, sănătate, dezvoltare durabilă, eficiență administrativă.

Cuprins:

1. Ce înseamnă Noul București
Un oraș în care oamenii respiră mai bine, se mișcă mai bine, câștigă mai bine!

2. O guvernare de dreapta pentru Capitala României
Punem cetățeanul pe primul loc!

3. Mobilitate urbană
Din cartier în centru în maxim 25 de minute!

4. Respect pentru mediu
Creștem speranța de viață a bucureștenilor!

5. Creștere economică
Salariu mediu de 1400 de euro pentru bucureșteni!

6. Termoficare
De la faliment la încălzire eficientă!

7. Siguranța în primul rând
Un oraș protejat de riscuri!

8. Educație și performanță
Învățăm să fim mai buni!

9. Bucureștiul sănătos
Fără risipă sau jumătăți de măsură!

10. Capitala șanselor egale
Un oraș pentru oameni, un oraș pentru toți!

11. Cultură și solidaritate
Capitală Europeană a Culturii zi de zi!

12. Urbanism
O temelie solidă pentru Noul București!

13. Un oraș civilizat cu animalele

***

Pentru Noul București, fiecare vot e crucial. Fiindcă pe 27 septembrie, la alegerile locale, avem un singur tur și o singură șansă.

Dacă sunteți susținători ai PNL sau ai USR PLUS – sau dacă v-ați săturat de administrația Firea-PSD – veniți la vot pentru a da Bucureștiului un primar de dreapta și o majoritate de dreapta, PNL și USR PLUS.

Împreună votăm pentru schimbare, împreună construim Noul București!

Alături de dumneavoastră, Nicușor Dan

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.