9. Bucureștiul sănătos – Fără risipă sau jumătăți de măsură!

Capitala României are resurse substanțiale pentru a se îngriji de sănătatea locuitorilor săi, dar aceste resurse nu sunt folosite așa cum trebuie.

Nu există o cooperare între instituțiile medicale subordonate Primăriei Capitalei și cele subordonate Ministerului Sănătății, iar satisfacția pacienților rămâne în continuare redusă, în ciuda fondurilor care au alimentat Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Actuala conducere a Primăriei Capitalei a eșuat în cea mai importantă promisiune pe care a făcut-o în domeniul sănătății – construirea unui Spital Metropolitan. La mai bine de trei ani după ce a fost promis în mod public acest nou spital, există doar o machetă de plastic și nicio construcție începută.

Pentru sănătatea bucureștenilor în următorii patru ani, voi avea în vedere ca primar general:

✔ Realizarea, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, a unei strategii comune pentru spitalele din București (atât cele care țin de primărie, cât și cele care țin de Ministerul Sănătății) și definirea unor protocoale de colaborare pentru partajarea responsabilităților legate de îngrijirea pacienților cu diferite boli

✔ Digitalizarea rețelei sanitare, astfel încât spitalele să comunice eficient între ele și să realizeze un management mai bun al tratării pacienților

✔ Dotarea instituțiilor medicale cu echipamente moderne prin achiziții centralizate, care să eficientizeze cheltuirea banilor publici

✔ Crearea unor centre medico-sociale de sector, care să poată trata urgențele ușoare chiar în cartier și să degreveze astfel marile spitale de urgență

✔ Accentuarea dimensiunii preventive în domeniul sănătății, prin lansarea unui program de educație pentru sănătate în școlile și liceele bucureșteni, care să susțină comportamente individuale responsabile cu privire la sănătate

✔ Demararea unui program special de monitorizare și reducere a infecțiilor intra-spitalicești

✔ Formare continuă de calitate pentru personalul medical din spitalele ASSMB, prin acces la cursuri de specialitate, studii și cercetări de ultimă oră, schimburi de experiență internaționale.

În plus, pentru combaterea actualei pandemii COVID-19, susțin luarea unui set de măsuri suplimentare la nivelul administrației publice locale:

  • Testarea periodică a persoanelor cu risc ridicat de infectare: cadrele medicale, asistenții sociali, șoferii și controlorii STB, taximetriștii, funcționarii care lucrează direct cu publicul.
  • Inițierea unui parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății pentru a desfășura anchete epidemiologice legate de persoanele testate pozitiv în cazul COVID19.
  • Vânzarea de măști în locațiile în care se vând bilete pentru transportul public, astfel încât oricine vrea să folosească transportul public să se poată proteja.
  • Mobilizarea Poliției Locale pentru a verifica obligația de purtare a măștii în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise în general.
  • Asigurarea respectării regulii unui număr maxim de persoane care pot fi prezente în spațiile deschise sau semi-deschise cu potențial de aglomerare, precum piețele.
  • Instalarea de robinete cu apă și săpun la intrările în parcuri și piețe, precum și dotarea cu dezinfectant a mijloacelor de transport în comun și a stațiilor STB.
  • Implementarea protocoalelor de dezinfecție a mobilierului urban și asigurarea spălării (nu dezinfectării) străzilor.
  • Extinderea distribuției de măști gratuite către bucureștenii cu venituri reduse.
  • Instituirea comunicării online cu cetățenii în toate instituțiile din subordine și comunicarea către cetățeni a acestei măsuri, pentru a limita deplasările inutile.

Cuprins:

1. Ce înseamnă Noul București
Un oraș în care oamenii respiră mai bine, se mișcă mai bine, câștigă mai bine!

2. O guvernare de dreapta pentru Capitala României
Punem cetățeanul pe primul loc!

3. Mobilitate urbană
Din cartier în centru în maxim 25 de minute!

4. Respect pentru mediu
Creștem speranța de viață a bucureștenilor!

5. Creștere economică
Salariu mediu de 1400 de euro pentru bucureșteni!

6. Termoficare
De la faliment la încălzire eficientă!

7. Siguranța în primul rând
Un oraș protejat de riscuri!

8. Educație și performanță
Învățăm să fim mai buni!

9. Bucureștiul sănătos
Fără risipă sau jumătăți de măsură!

10. Capitala șanselor egale
Un oraș pentru oameni, un oraș pentru toți!

11. Cultură și solidaritate
Capitală Europeană a Culturii zi de zi!

12. Urbanism
O temelie solidă pentru Noul București!

13. Un oraș civilizat cu animalele

***

Pentru Noul București, fiecare vot e crucial. Fiindcă pe 27 septembrie, la alegerile locale, avem un singur tur și o singură șansă.

Dacă sunteți susținători ai PNL sau ai USR PLUS – sau dacă v-ați săturat de administrația Firea-PSD – veniți la vot pentru a da Bucureștiului un primar de dreapta și o majoritate de dreapta, PNL și USR PLUS.

Împreună votăm pentru schimbare, împreună construim Noul București!

Alături de dumneavoastră, Nicușor Dan

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.