Ce înseamnă Noul București centru economic european

Propun 10 lucruri foarte importante pentru ceea ce va însemna Noul București

1.400 EURO SALARIU MEDIU NET PENTRU BUCUREȘTENI

Bucureștiul trebuie să devină un centru economic regional. Prin facilități pentru dezvoltarea noilor industrii, prin absorbție de fonduri europene pentru infrastructură, prin programe destinate tinerilor antreprenori, prin transparență și digitalizare în administrația locală, recuperăm rapid decalajul de creștere a salariului față de orașe precum Cluj, Oradea sau Timișoara și ajungem în patru ani la un salariu mediu net de 1.400 euro. Am calculat, se poate.

40% MAI PUȚIN TIMP PETRECUT ÎN TRAFIC

Problema traficului trebuie rezolvată. Există soluții. Nu sunt revoluții, ci doar rezolvări simple, moderne și europene, care puteau fi aplicate, dacă Bucureștiul avea un primar competent. Punem împreună metroul de suprafață, șoseaua de centură și mari parcări la intrarea în oraș, o flotă de transport public modernizată, cu benzi unice la dispoziție și o semaforizare inteligentă. Avem sprijinul Guvernului.

1 CENTURĂ VERDE A CAPITALEI, SPAȚII VERZI MULT MAI MULTE ȘI MAI ÎNGRIJITE

Mesajul meu e simplu: verde pentru viitor! Înverzind Bucureștiul și împrejurimile sale, vom reduce substanțial poluarea și vom crește cu 2 ani de zile speranța de viață a bucureștenilor.

15 MARI PARCĂRI DE TIP PARK & RIDE ÎN JURUL CAPITALEI

Vom oferi soluții de parcare sigure și bine conectate la un transport public modernizat celor care lucrează în București sau au lucruri de rezolvat în Capitală. Facem astfel un alt mare pas pentru fluidizarea traficului.

130 KM DE METROU DE SUPRAFAȚĂ ȘI 50 KM DE LINIE DE TRAMVAI MODERNIZATĂ

Cu liniile viitorului metrou de suprafață și cele 6 stații principale, mobilitatea în București se va îmbunătăți substanțial. Și tot pentru mobilitate mai bună, modernizăm 50 km de linie de tramvai.

30 NOI GRĂDINIȚE CONSTRUITE ÎN BUCUREȘTI

De la o primărie care n-a construit nicio grădiniță nouă în 4 ani de zile (deși a promis 20), trecem la o primărie hotărâtă să facă pași importanți pentru învățământul preșcolar din București. Împreună cu primăriile de sector, construim și amenajăm 30 de noi grădinițe.

135 KM DE PISTE NOI PENTRU BICICLETE

Cu fonduri europene orientate într-o măsură mare spre soluții de transport alternativ și cu dorința reală de a face Bucureștiul un oraș mai prietenos pentru bicicliști, creăm noi piste de biciclete, pe care le vom integra eficient în sistemul de semaforizare inteligentă.

PESTE 2 MILIARDE DE EURO FONDURI EUROPENE PENTRU BUCUREȘTI

Pentru infrastructura de transport și infrastructura de sănătate, pentru educație și înverzirea orașului, pentru susținerea antreprenoriatului și dezvoltarea resurselor umane, vom absorbi fonduri europene care vor transforma în bine economia și viața Capitalei.

150 DE ȘCOLI CU PROGRAME “AFTER-SCHOOL”

Dincolo de renovări și dotări de școli, de care e obligată să se ocupe orice administrație locală, voi avea drept obiectiv central pentru educația din București crearea unui program „after-school” (școală după școală) în marea majoritate a instituțiilor publice de învățământ primar și gimnazial.

900 DE TRAMVAIE, AUTOBUZE ȘI TROLEIBUZE NOI

Caiete de sarcini bine făcute, licitații transparente și sprijin din partea Guvernului pentru accelerarea procedurilor birocratice – sunt lucrurile care ne vor permite să achiziționăm rapid 400 de tramvaie, 230 de autobuze (electrice și hibride) și 270 de troleibuze noi. Adică transport public de calitate și nepoluant.

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.