Ce mă recomandă

Până acum, am realizat trei lucruri care păreau imposibile la vremea lor. De fiecare dată, am făcut-o unind mulți oameni în jurul unor idei puternice.

În anii ’90, când cei mai buni studenți părăseau țara, am pus bazele Școlii Normale Superioare București, destinată olimpicilor. O școală care și-a propus să ofere, în România, condiții similare celor de la marile universități occidentale. Am reușit să formăm un colectiv printre care se regăseau laureați de premii Nobel și medalii Fields, iar absolvenții școlii au fost primiți la doctorat, la universitățile cele mai prestigioase.

În anii 2005-2008, când distrugerea Bucureștiului părea imposibil de oprit, când ne confruntam cu defrișări de parcuri și demolări abuzive, am pornit o luptă pentru salvarea Bucureștiului. Cu sprijinul presei și al societății civile, am modificat

Legea urbanismului și am menținut interdicția de construire pe spațiile verzi. În urma luptei Asociației Salvați Bucureștiul cu sistemul corupt, am salvat zeci de hectare de spații verzi, iar funcționarii au devenit mult mai atenți în a respecta legea.

În 2012, am pornit la drum împreună cu 15 oameni lângă mine și fără să ni se dea vreo șansă de izbândă. Am fost apoi 500, în 2015 am devenit partid și am trăit un sentiment greu de egalat: eram parte dintr-o mișcare de oameni de bună-credință, uniți în jurul unei idei de schimbare. În 2016, am fost aleși în Parlamentul României și în consiliile primăriilor.

După 22 de ani de activism civic, dintre care 14 au fost dedicați doar pentru rezolvarea problemelor din București, sunt pregătit să construim împreună Noul București: un oraș în care oamenii se mișcă mai bine, respiră mai bine, câștigă mai bine.

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.