Cine sunt

 Cine sunt

Am 50 de ani împliniți și o familie extraordinară, împreună cu Mirabela și fetița noastră de 4 ani, Aheea. Sunt cele mai importante persoane din viața mea.

Îmi place să citesc, să văd un meci sau un film, să ascult muzică, să râd cu prietenii.

Trăiesc în București de 22 de ani și sunt legat de acest oraș. Acesta este motivul pentru care, în ultimii 14 ani, m-am implicat pentru rezolvarea problemelor din Capitală. Vreau pentru bucureșteni mai mult spațiu verde, trafic suportabil și transport public decent, oportunități.

Dintotdeauna am fost motivat de dorința de a schimba România. În perioada doctoratului, chiar am organizat un seminar de politică pentru studenții români din Paris. Întors în România, am fondat o asociație, o școală, apoi iar o asociație și, ulterior, un partid.

Acum, candidez pentru Primăria Bucureștiului, ca să transformăm Capitala în orașul pe care ni-l dorim de 30 de ani.

M-am născut în Ardeal și am copilărit cu părinții și bunicii mei, în Țara Făgărașului, până la vârsta de 18 ani. Tatăl meu a lucrat ca muncitor într-un combinat chimic în oraș, iar mama a fost contabilă.

Am urmat apoi cursurile École Normale Supérieure, una dintre cele mai prestigioase școli superioare din Franța, și am obținut un doctorat la Universitatea Paris XIII.

Am avut o copilărie frumoasă în mijlocul naturii, crescând cu bucuriile unei vieți simple. Țin minte că îmi împărțeam vacanțele între fotbal, lecturi și dus oile la păscut. Preferam, fără discuție, fotbalul, ca atacant.

La 18 ani am venit în București, la Facultatea de Matematică din cadrul Universității. Îmi amintesc de studenție, de viața de cămin și energia anilor ’90, când mulți credeam că vom putea schimba lumea.

În anii 2000, am fost cercetător la Institutul de matematică, dar și antreprenor. Am construit alături de doi prieteni o firmă de IT, pe care am vândut-o ulterior pentru a mă dedica proiectelor civice.

……..

Un reportaj recent LIFE.RO: AICI

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.