De ce prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, trebuie să plece din fruntea Bucureștiului

Ultimii patru ani din viața Capitalei au însemnat un eșec evident pentru administrația Firea-PSD. Toate problemele importante ale Bucureștiului s-au agravat – de la traficul rutier la poluare și corupție și de la infracționalitate la furnizarea de apă caldă și căldură. Municipalitatea a cheltuit nesăbuit banii bucureștenilor, ajungând azi în faliment și înregistrând performanțe submediocre în accesarea fondurilor europene.

867 EURO SALARIU MEDIU NET

Capitala poate mult mai mult, dar, sub administrația Firea- PSD, acest potențial n-a fost valorificat. N-a existat un parteneriat real cu mediul de afaceri, n-au venit investiții așa cum ar fi putut să vină, n-au fost atrase fonduri europene și de aceea salariile bucureștenilor au crescut foarte încet în ultimii ani.

227 DE ORE PIERDUTE PE AN ÎN TRAFIC

Traficul rutier ne mănâncă, efectiv, zilele. Aproape 20 de ore pe lună petrec în medie bucureștenii în trafic, iar asta pentru că administrația Firea – PSD n-a investit în modernizarea transportului public, n-a realizat un sistem de semaforizare inteligentă, a întârziat nepermis de mult toate lucrările majore de inf rastructură.

SUB 10M2 SPAȚIU VERDE / LOCUITOR, SUB JUMĂTATE DIN STANDARDUL EUROPEAN

Cu PSD la putere în București, spațiul verde al orașului a fost supus unei agresiuni continue. Registrul Spațiilor Verzi a fost neglijat voit, pentru ca afacerile necurate să se desfășoare nestingherite, pe spinarea și sănătatea bucureștenilor. Actuala administrație propune dispariția a 400 de hectare de spațiu verde din București prin PUZ-uri ilegale. Aerul respirat de bucureșteni e atât de poluat, încât România a fost amendată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru poluarea din Capitală. Arderile ilegale de deșeuri, praful de pe șantierele unde nu se respectă normele sau cel emis de clădirile în paragină, tolerarea gunoaielor pe străzi și pe spațiile verzi – toate au efecte negative asupra sănătății oamenilor și reduc speranța de viață a bucureștenilor cu 4 ani, în medie.

0 PARCĂRI CONSTRUITE DE PRIMĂRIE

Cu un primar care stă în Voluntari și nu în București, ar fi fost de așteptat un interes mai mare pentru un sistem de mari parcări în jurul Capitalei. Dar patru ani au trecut degeaba, la fel ca și coloana oficială cu care primarul Firea vine câteodată din Voluntari în vizită la primărie.

280 DE MILIOANE EURO PIERDUTE, DESTINATE REABILITĂRII INSTALAȚIILOR DE TERMOFICARE

În loc de bani europeni pentru reabilitarea sistemului de termoficare, Primăria Capitalei a oferit bucureștenilor falimentul RADET și pregătește acum falimentul Termoenergetica, urmașa RADET, care are deja datorii de 100 de milioane de euro către furnizori. Proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea conductelor de termoficare a fost depus în urmă cu 2-3 luni, în prelungirea mandatului de primar, strict din calcul electoral și n-a fost încă declarat eligibil.

0 METRI DE LINIE DE TRAMVAI MODERNIZATĂ

Un dublu eșec pentru infrastructura de tramvaie: pe lângă nemodernizarea liniilor, a fost ratată și licitația pentru achiziția de tramvaie. De aceea vedem în mod curent tramvaie deraiate și viteze derizorii în trafic.

6 KM DE PISTE PENTRU BICICLETE DAȚI ÎN FOLOSINȚĂ DIN 60 KM PROMIȘI

În loc să primească respect din partea municipalității, bicicliștii au fost umiliți. Pe lângă faptul că numărul de noi kilometri de piste de biciclete e derizoriu, o bună parte dintre ele sunt pe trotuar, exact acolo unde poliția le-a închis pe cele anterioare.

DE 15 ORI MAI PUȚINE FONDURI EUROPENE ATRASE, ÎN COMPARAȚIE CU CLUJ-NAPOCA

Nicăieri nu se vede mai bine eșecul actualei administrații decât în eșecul absorbției de fonduri europene. Și nicăieri minciuna Gabrielei Firea nu este mai evidentă: nu 1 miliard de euro fonduri europene a absorbit Primăria Capitalei, ci de 30 de ori mai puțin – circa 30 de milioane.

NOUL BUCUREȘTI
Programul lui Nicușor Dan

testimonial image

Este evident că îl votez pe Nicușor Dan. Îmi doresc pentru familia mea, pentru fiul meu, pentru nepotul meu să trăiască într-o Capitală normală.

Victor Rebengiuc - actor de film, teatru și televiziune, activist al societății civile
testimonial image

Sunt aici să susțin candidatura lui Nicușor Dan pentru ca Bucureștiul să devină ceea ce merită să fie: o Capitală europeană.

Claudiu Bleonț - actor de teatru si film
testimonial image

Îmi doresc ca acest oraș să aibă un viitor în care nu există mediocritate și impostură.

Claudiu Maier - actor de teatru și film
testimonial image

Dintre candidații viitoarei campanii electorale avînd ca țintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan.

Andrei Pleșu - filozof și scriitor, critic literar și de artă
testimonial image

Nicușor Dan este un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă.

Oana Poenaru - Președinte al Asociației Salvați Bucureștiul

#noulbucuresti

Bucureștiul are acum șansa extraordinară a schimbării și nu trebuie s-o irosească. Îndemn toți bucureștenii să vină la vot, să voteze pentru Noul București și să nu risipească voturile pe candidații fără șanse. Împreună scăpăm de administrația Firea-PSD și construim orașul pe care ni-l dorim!

Ziarul NOUL BUCUREȘTI

Anul 1, Nr. 1, Septembrie 2020

© 2020, Nicușor Dan. Toate drepturile rezervate.