Informare protecția datelor cu caracter personal

I. Introducere

Prezenta secțiune explică în ce condiții sunt prelucrate datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când utilizați platformele www.usrplus.ro si sistemele puse la dispoziție de cei doi operatori, având de asemenea detalii despre metodele de exercitare ale drepturile acordate de legislația in vigoare si de regulamentul GDPR. Pentru alte situații (candidați, angajați) va rugam sa consultați notele de informare adecvate scopului respectiv prin adresarea in mod direct unuia dintre cei doi operatori.

Toate datele cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt cele pe care ni le furnizați dumneavoastră și vor fi utilizate, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului UE nr.679/2016 și ale Legii nr.190/2018, în vederea realizării obiectivelor partidelor politic menționate.

II. Categorii de date cu caracter personal pe care le prelucrăm

Datele cu caracter personal sunt datele care duc la identificarea persoanei vizate (persoanei fizice). Acestea pot fi date furnizate direct de dumneavoastră (ex: nume, prenume, localitate) sau date pe care le colectăm indirect (ex: adresa IP) sau date ce sunt rezultate in urma colaborării directe.

Datele cu caracter personal pe care le colectăm sunt rezumate la Cookies:

Ce este un cookie?

Cookie-ul este un fișier text mic care este stocat pe computer și care identifică în mod unic browserul web (ex: Chrome, Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox) pe care îl folosiți. Cookie-ul este stocat pe orice terminal cu acces la internet, la solicitarea emisă de către serverul web care găzduiește site-ul nostru, către un browser web. Cookie-ul nu conține software sau viruși. În principiu, utilizarea de cookie-uri nu va duce la identificarea dumneavoastră și nu implică colectarea de date cu caracter personal.

Cookie-urile au durată de viață diferită. Un cookie de sesiune este stocat temporar în istoricul browser-ului dumneavoastră și este memorat până când închideți pagina sau ieșiți de pe website. Un cookie persistent rămâne pe hard disk și după ce închideți browserul. Cookie-urile persistente pot fi utilizate de browser-ul dumneavoastră în vizitele ulterioare pe site. Cookie-urile persistente pot fi eliminate, urmând instrucțiunile browserului web pe care îl folosiți. Puteți să configurați browserul web pentru a refuza toate cookie-urile sau pentru a indica când se trimite un cookie. Cu toate acestea, unele funcționalitati ale www.romaniaimpreuna.ro pot să nu funcționeze corect dacă refuzati plasarea de cookie-uri.

Pagina web www.ro.plus este construită folosind platforma NationBuilder. Puteți citi mai multe despre politica de confidențialitate și privind cookie-urile a NationBuilder la adresele nationbuilder.com/privacy și la nationbuilder.com/confidentiality.

De ce folosim cookie-uri?

Cookie-urile pot fi de mai multe feluri în funcție de scopul pentru care sunt utilizate. Astfel, cookie-urile sunt esențiale atunci când sunt necesare pentru încărcarea eficientă a paginilor web, a conținutului multimedia de pe website sau atunci când privesc utilizarea în condiții de siguranță a paginilor web și previn autentificarea neautorizată.

Cookie-urile sunt utilizate pentru performanță, respectiv își amintesc preferințele dumneavoastră astfel încât să nu le setați de fiecare dată când intrați pe website (ex: alegerea limbii în care să se afișeze conținutul website-ului).

Cookie-urile sunt utilizate și pentru analiză, respectiv pentru a putea cuantifica numărul de utilizatori și tendințele de navigare pe website. Pentru analiză folosim serviciile Google Analytics. Vă rugăm să accesați aici mai multe informații despre politica cookie a Google.

Cookie-urile pot fi utilizate și pentru furnizarea de mesaje personalizate în funcție de interesele dumneavoastră.

Împreună cu cookie-urile folosim și mici date grafice numite web beacons care ne pot spune dacă ați accesat un anumit conținut (de exemplu, dacă ați deschis un e-mail).

Ce sunt cookie-urile de la părți terțe?

Pe unele pagini tertii pot plasa cookie-uri prin intermediul website-ului nostru. De exemplu, folosim plug-inuri de la rețele sociale pentru a facilita partajarea informației.

Pentru mai multe detalii cu privire la utilizarea cookie-urilor de către părți terțe vă rugăm să accesați https://nationbuilder.com/privacy și https://nationbuilder.com/nationbuilder_application_cookies. Părțile terțe care plasează cookie-uri prin intermediul site-ului nostru trebuie de asemenea să respecte legislația în vigoare și politicile noastre de confidențialitate.

Cum pot să dezactivez sau să refuz cookie-uri?

Dezactivarea cookie-urilor poate duce la îngreunarea utilizării website-ului. Totuși, este posibilă setarea din browser astfel încât aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau să nu se accepte cookie-uri de la un website anume.

Aceste setări se găsesc de regulă în browser la opțiuni sau în meniul de preferințe. Pentru mai multe detalii cu privire la setări, accesați următoarele link-uri:

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari

Dacă comunicați cu noi prin e-mail este posibil să reținem conținutul e-mailurilor, adresa dumneavoastră de e-mail și răspunsurile pe care vi le furnizăm.

III. Scopul colectării datelor cu caracter personal

Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în următorul scop:

Monitorizarea traficului pe site

IV. Durata păstrării datelor dumneavoastră cu caracter personal

Reținem datele dumneavoastră cu caracter personal atâta timp cât avem un temei legal de prelucrare a datelor.

Pentru scopul menționat la Cap. III. lit. a) (persoana vizată-vizitator site) durata este asigurata de informațiile de tip cookies menționate in politica de cookies (info).

V. Informații de contact

Pentru exercitarea drepturilor privind datele dumneavoastră cu caracter personal, pentru accesarea, corectarea sau ștergerea datelor, vă rugăm să ne scrieți la adresa: contact@nicusordan.ro

De asemenea, dacă vă considerați vătămați în drepturile dumneavoastră vă puteți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro) sau la adresa acesteia:

Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr 28-30, Sector 1, București, cod 010336, Romania

Prezenta nota de informare poate suferi modificări sau actualizări, periodic ori de cate ori consideram necesar, întotdeauna cea mai recenta versiune fiind disponibila pe site la adresa: Va încurajam sa va informați periodic asupra modificărilor efectuate.